Álpadló rendszer

Közterületek, teraszok, tetőkertek esztétikus, praktikus és időtálló burkolásához kínál egyedülálló megoldást az olasz Impertek gyár. 
Ezzel a száraz burkolási rendszerrel egyszerűen és biztonságosan oldható meg a kültéri hidegburkolatok felfagyás mentes kivitelezése.

Fűbe ágyazás

Leírás
Tökéletes burkoló megoldás sétáló utakhoz, kerti sütögetéshez,
vagy kerti pagodákhoz. Ezek segítségével megőrizheti az alatta található füves területet, anélkül, hogy az károsodna a ránehezedő nyomástól és a rajta áthaladó gyakori gyalogos forgalomtól.
A gyártmány alkalmas köztereken és magánterületen található sétálóutak és külső terek burkolására is.
Hogyan fektesse le a járólapokat Japán stílusban?
Ahhoz, hogy a darabokat japán stílusban helyezze el, először is ki kell számolnia, hogy hány lépéssel szeretné megtenni az adott távot. Ezek után helyezze el a darabokat egymástól egyenlő távolságra az út hosszán. Ahhoz, hogy teljesen biztosan álljanak a kövek, ásson le 5-8 cm-t, majd 3-6 mm vastagságban rakjon le apró kavicsot és nyomja alaposan le, mielőtt ráfekteti a burkolólapot. Figyeljen rá, hogy a burkolólap szegélyei nehogy kiálljanak a földből, mert kárt tehetnek a fűnyíróban.

Kavics és homokágy

Leírás
Könnyű lefektetni, mozgatható, újra pozícionálható. A kavicson való elhelyezés megfelelő vízelvezetést biztosít.

Ragasztott

Leírás
Ez a tökéletes megoldás kinti autóutakra, parkolókra és garázs feljárókra, hiszen a sima felszín rendkívül ellenálló a lendületes és koncentrált tehernek.
Mire figyeljünk?
Az erkélyek és a teraszok szerkezetének legnagyobb ellensége a nedvesség, amely a burkolat alá szivárogva télen megfagy, a jéggé fagyott víz miatt a burkolat feltöredezik, a lapok pedig elválnak az aljzattól. A repedések mentén egyre több nedvesség kerül a szerkezetbe, ahol egyre többször fagy meg, majd olvad fel ismét, egyre nagyobb üregeket hagyva maga után.
Ehhez meg kell akadályozni, hogy a nedvesség beszivárogjon a burkolat alá, és így hosszú ideig leljük örömünket a teraszban.

A ragasztó a kiválasztásánál tehát az alábbiakra kell figyelni:
– fagyállóság
– flexibilitás
– alakíthatóság és tapadóképesség

Főleg ez utóbbiról hajlamosak megfeledkezni a mesterek, ezért érdemes megkérni őket, hogy S1 és S2 osztályú ragasztókat használjanak..

 

Fugák, dilatációs hézagok

Arra is fontos figyelni, hogy hagyjunk mozgási hézagokat a feszültségek csökkentésére az aljzatban és a burkolatban is, mert ezek biztosítják a szerkezeti elemek szabad mozgását. Csak három szabályt kell megjegyezni:

– a mozgási hézagok szélessége beltéri padlókon legalább 5, teraszokon legalább 10 mm legyen

– a beltéri padlókon legfeljebb 35, teraszokon 9 -16 négyzetméternyi területet fogjanak körbe

– a mozgási hézagokat soha ne zárjuk le mereven, használjunk rugalmas hézagkitöltő anyagokat (akril, szilikon, poliuretán hézagkitöltő anyagok) vagy fém, műanyag záróprofilokat.

Gyártóink