Álpadló rendszer

Mely megoldást jelent a kültéri burkolás
visszatérő problémájára; a felfagyásra.

Alkalmazható teraszok, járdák, ipari padlók alátámasztásaként.

Fűbe ágyazás

Leírás
Tökéletes burkoló megoldás sétáló utakhoz, kerti sütögetéshez,
vagy kerti pagodákhoz. Ezek segítségével megőrizheti az alatta található füves területet, anélkül, hogy az károsodna a ránehezedő nyomástól és a rajta áthaladó gyakori gyalogos forgalomtól.
A gyártmány alkalmas köztereken és magánterületen található sétálóutak és külső terek burkolására is.
Hogyan fektesse le a járólapokat Japán stílusban?
Ahhoz, hogy a darabokat japán stílusban helyezze el, először is ki kell számolnia, hogy hány lépéssel szeretné megtenni az adott távot. Ezek után helyezze el a darabokat egymástól egyenlő távolságra az út hosszán. Ahhoz, hogy teljesen biztosan álljanak a kövek, ásson le 5-8 cm-t, majd 3-6 mm vastagságban rakjon le apró kavicsot és nyomja alaposan le, mielőtt ráfekteti a burkolólapot. Figyeljen rá, hogy a burkolólap szegélyei nehogy kiálljanak a földből, mert kárt tehetnek a fűnyíróban.

Kavics és homokágy

Leírás
Könnyű lefektetni, mozgatható, újra pozícionálható. A kavicson való elhelyezés megfelelő vízelvezetést biztosít.

Ragasztott

Leírás
Ez a tökéletes megoldás kinti autóutakra, parkolókra és garázs feljárókra, hiszen a sima felszín rendkívül ellenálló a lendületes és koncentrált tehernek.
Mire figyeljünk?
Az erkélyek és a teraszok szerkezetének legnagyobb ellensége a nedvesség, amely a burkolat alá szivárogva télen megfagy, a jéggé fagyott víz miatt a burkolat feltöredezik, a lapok pedig elválnak az aljzattól. A repedések mentén egyre több nedvesség kerül a szerkezetbe, ahol egyre többször fagy meg, majd olvad fel ismét, egyre nagyobb üregeket hagyva maga után.
Ehhez meg kell akadályozni, hogy a nedvesség beszivárogjon a burkolat alá, és így hosszú ideig leljük örömünket a teraszban.

A ragasztó a kiválasztásánál tehát az alábbiakra kell figyelni:
– fagyállóság
– flexibilitás
– alakíthatóság és tapadóképesség

Főleg ez utóbbiról hajlamosak megfeledkezni a mesterek, ezért érdemes megkérni őket, hogy S1 és S2 osztályú ragasztókat használjanak..

 

Fugák, dilatációs hézagok

Arra is fontos figyelni, hogy hagyjunk mozgási hézagokat a feszültségek csökkentésére az aljzatban és a burkolatban is, mert ezek biztosítják a szerkezeti elemek szabad mozgását. Csak három szabályt kell megjegyezni:

– a mozgási hézagok szélessége beltéri padlókon legalább 5, teraszokon legalább 10 mm legyen

– a beltéri padlókon legfeljebb 35, teraszokon 9 -16 négyzetméternyi területet fogjanak körbe

– a mozgási hézagokat soha ne zárjuk le mereven, használjunk rugalmas hézagkitöltő anyagokat (akril, szilikon, poliuretán hézagkitöltő anyagok) vagy fém, műanyag záróprofilokat.

Gyártóink